info@mirbau.hu | +36 70 7719 489

Nyílászárók

A legjobb minőségű alapanyagok felhasználásával készült fa nyílászárók. Stílus és tökéletes szigetelés egyben.

A korszerűtlen, nem megfelelő kialakítású nyílászárók gyakran 25-30 %-os hőveszteséget is eredményezhetnek otthona esetén a téli, fűtési szezonban. Nem nehéz tehát kiszámolni, hogy Ön akár tízezreket is megspórolhat fűtésszámláján, ha nem csak egy stílusos, de tökéletes szigetelést is biztosító nyílászáró mellett dönt. Ha tehát energia-megtakarítás céljából szeretné felújíttatni otthonát, akkor a legpraktikusabb megoldás, ha a nyílászárók cseréjével kezdi. De mik is a jelei annak, hogy egy nyílászáró már bizony cserére szorul?

Gyakran előfordul, hogy a nyílászáró megvetemedik, melynek következtében az nem záródik rendesen. Az ilyen nyílászárók javítgatása sokszor felesleges, mert a hiba viszonylag hamar újból jelentkezhet, így hatékonyabb megoldás a nyílászáró cseréje. A nyílászárók másik "rákfenéje" lehet, ha túlzottan megkopik a zárszerkezet és a vasalat eldeformálódik. Ez szintén azt eredményezheti, hogy a nyílászáró nem fog megfelelően záródni. Egy nyílászáró csere esetén elengedhetetlen, hogy a falnyílás méretét pontosan mérjük föl, hiszen ennek hiányában nem lesz pontos képünk a korábbi nyílászárók csomóponti kialakításáról.

Nyílászáró cserére az ember persze nem csak akkor adhatja a fejét, ha a régi nyílászárók már nem töltik be tökéletesen elsődleges funkciójukat, hanem akkor is, ha valami újra, valami egyedire vágyik, amivel feldobhatja otthona hangulatát. A minőségi fa nyílászárók erre pedig pont tökéletesek.

Miért pont egy fa nyílászáró?

Mivel ez az egyik legtermészetesebb anyag, ezért a fa nyílászárók segítenek, hogy otthonunk kicsit jobban elszakadhasson a "műanyag világtól", ráadásul egy fa nyílászáró tapintása is sokkal lágyabb és természetesebb, mint műanyagból, vagy fémből készült társaiké. A modern technológiának és gyártási eljárásoknak köszönhetően egy fa nyílászáró deformálódása és vetemedése még komoly igénybevétel mellett is elkerülhető, megfelelő felületkezelés mellett pedig akár évtizedekig is otthonunk meghatározó eleme lehet. A fa nyílászárók legnagyobb előnye azonban, hogy szinte bármilyen stílusú otthonban jól mutatnak, ráadásul egy fa nyílászáró lélegzik, így elkerülhető a párásodás és a penészedés.

Fa nyílászárók:

ajto
Ajtók
ablak
Ablakok