info@mirbau.hu | +36 70 7719 489

Irodabútor

Egy cégről, egy vállalkozásról sokat elárulhat az irodabútor milyensége. Nem szabad, hogy az ügyfélben, aki belép az irodába, negatív kép alakuljon ki a cégről csak azért, mert az irodabútor divatjamúlt, vagy minősége hagy némi kívánnivalót maga után. Egy kis túlzással azt is mondhatnánk, hogy az irodabútor az adott cég névjegye is egyben. Az a cégvezető azonban, aki csak a bútorok megjelenését tartja szem előtt, mikor az iroda berendezéséről van szó, óriási hibát követ el, hiszen nem szabad elfeledkezni arról, hogy a különböző irodabútorok valójában munkaeszközök, melyek ha megfelelően vannak kialakítva, akkor az irodai munkát is könnyebbé tehetik, míg ellenkező esetben, pont hogy megnehezíthetik azt. Éppen ezért az irodabútorok esetén is figyelembe kell venni az ergonómiai szabályokat, hogy azokat a lehető legpraktikusabban alakítsuk ki.

Ergonómiai szempontok az irodabútorok esetén

A hatékony munkavégzéshez fontos, hogy az irodabútorok megtervezése és kialakítása során végig szem előtt tartsuk ezen ergonómiai szabályokat. Az irodabútorok legfontosabb eleme az íróasztal. Ezek esetén fontos, hogy a számítógép monitorok szem magasságban legyenek, így ha szükséges, akkor kerüljön az asztalra egy magasító elem, melyre a monitor kerül. Az asztal lapjának magassága is lényeges, hiszen akkor kényelmes dolgozni rajta, ha az ülő helyzetben lévő személy könyökének a magasságában van. Persze mivel valószínűleg az alkalmazottak nem egyforma magasságúak, így kissé nehézkes minden személy számára testre szabni az asztalokat, azonban ezt könnyen kiküszöbölhetjük állítható magasságú székekkel. Fontos, hogy az íróasztalokat úgy próbáljuk meg elhelyezni a térben, hogy minél több természetes fény essen rájuk, és ha lehet, akkor azt ne szemből kapja az asztalnál ülő. Alapvető irodabútor elemek a dossziék és különböző iratok tárolására szolgáló szekrények, polcok is. Ezeknek elérhető közelségben kell lenniük és nem árt, ha a felső polcokat anélkül is elérjük, hogy székre kellene állnunk. Az irodabútorok kialakításánál ma már kellő figyelmet kell fordítani az informatikai és telekommunikációs infrastruktúra kiépítésére is. Egy igényesen kivitelezett irodabútor esetén a számítógéphez és egyéb technikai eszközökhöz csatlakozó vezetékkötegeknek nem szabad szem előtt lenniük, ami persze balesetvédelmi szempontból sem egy utolsó tényező. Az irodabútorok elemei közül nem hiányozhatnak a vendégek fogadására szolgáló bútordarabok sem, tehát plusz ülőhelyek, esetleg egy külön tárgyalóasztal. Mint már szó esett róla, egy irodabútor nyugodtan tekinthető munkaeszköznek, így fontos olyan alapanyagot választani, mely jól bírja az erős igénybevételt és magas kopásállósággal rendelkezik.

Az irodabútor legfontosabb része az íróasztal, számítógépasztal

Egy irodában a munkavégzés elsődleges "helyszíne" az íróasztal, vagy ma már inkább számítógépasztal. Ha egy munkaállomáson több személy is dolgozik, akkor előnyös lehet, ha az több asztalból áll össze, vagy ha egy nagy asztalt körülülve dolgoznak az alkalmazottak, akkor praktikus megoldás lehet saját munkaterületek kijelölése és ezek valamilyen szintű elszeparálása. Így a munkavállaló egy kis privát térhez jut és otthonosabban érezheti magát, mégsem különül el teljesen a többi kollegától.

Mivel a legfontosabb irodabútor egyértelműen az asztal, ezért nézzük, hogy mik is egy megfelelő darab jellemzői. Az asztal méreteit elsősorban a rendelkezésre álló tér, másodsorban pedig az egyedi igények határozzák meg. Fontos, hogy az asztal mind stílusában, mind színében harmonizáljon az irodabútor többi elemével. Mivel egy irodai asztal ma már elképzelhetetlen számítógép nélkül, ezért az asztalon a gép részeinek is helyet kell biztosítani. Már a tervezés szakaszában figyelembe kell vennünk, hogy hol fog elhelyezkedni a számítógép ház és hova kerül a monitor. Egy ilyen irodabútor kiváló kiegészítője lehet egy konzolos polc is, ahol kényelmesen elfér a telefon, a nyomtató, vagy esetleg a fax. Persze egy irodai asztal nem lehet maximálisan praktikus, ha nem rendelkezik valamekkora tárolókapacitással. Erre a legjobb megoldást a fiókok jelentik, melyek között nem árt, ha van egy mélyebb fiók is, ha nagyobb méretű eszközök tárolására is szeretnénk azt használni.

Irodabútor képek

  • iroda01
  • iroda02
  • iroda03
  • iroda04
  • iroda05
  • iroda06
  • iroda07
  • iroda08
  • iroda09
  • iroda10

Még több irodabútor kép referenciáink között!Tekintse meg irodabútor Ötletgalériánkat!
Ha nem egyedi, hanem elemes irodabútorra lenne szüksége, akkor látogasson el Irodaútor Partnerünk weboldalára.