info@mirbau.hu | +36 70 7719 489

A fa nyílászárók előnyei

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A nyílászárók esztétikai és építészeti szempontból is igen lényegesek, hiszen stílussal ruházzák fel az épületet, valamint tagolják a homlokzatot, a rendszert és a ritmust.

Optimális minőség és jól megválasztott alapanyagok esetén védelmet nyújtanak a hidegtől, a melegtől és a zajtól.

Fából készült nyílászárókat elsődlegesen olyan épületeknél érdemes alkalmazni, ahol a természetes anyagok dominálnak, mint például fa, kő vagy kerámia. Természetesen nem csupán lakberendezési szempontból lehet jó választás, hiszen számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik alapanyagként is.

A fa nyílászárók rendkívül környezetbarát megoldást biztosítanak, hiszen a fa megújuló energiaforrás, mivel egy kivágott helyére újat ültetnek. A fából készült nyílászárók gyártási folyamata során is csak kevés káros anyag kibocsátás történik, mely szintén pozitívum a környezetvédelem szempontjából. Alapanyagként vizsgálva sem marad alul, hiszen kiváló szilárdsági, megmunkálhatósági, alak- és mérettartási értékekkel rendelkezik, illetve ideális hőszigetelő.

Ez a természetes anyag kellőképpen rugalmas, lélegzik és alkalmazkodik a hőmérséklet ingadozásokhoz. Ezzel szemben a műanyag nyílászárók teljesen merevek, külön szellőzőjáratot kell hozzájuk kiépíteni, és nem bírják a hőingadozást. A fa ablakok tehát kitűnő megoldásnak tekinthetőek, hiszen hosszú életnek néznek elébe, nincs velük sok bonyodalom.

A fa bejárati ajtók amellett, hogy a mai biztonsági feltételeket el tudják látni, sokféleképpen eloszthatóak, így rendkívül egyedi kialakításra van lehetőség esetükben. Kreativitás kérdése, hogy a benne lévő betétet fával vagy üveggel oldjuk meg, a felsőrészt ívesre alakítjuk-e ki, illetve hogy az ablak kör vagy félkör alakú lesz-e.

A fából készült beltéri ajtók színükkel, formájukkal és mintázatukkal melegséget és fényt adnak otthonunknak, tehát egyfajta dekoratív elemmé válnak. Szintén különbözőképpen lehet osztani őket, így rendkívül egyedi darabbá varázsolhatóak.

A fa nyílászárók tehát lakberendezési megközelítésből igen esztétikus megoldást nyújtanak, praktikumukat tekintve pedig ugyancsak nem hagynak kivetnivalót maguk után. Jól szellőznek, hő hatására nem formálódnak el, így általában hosszú ideig nem kell rajtuk semmit sem javítani. Az meg már csak hab a tortán, hogy környezetbarát megoldást kínálnak.

Megosztás