info@mirbau.hu | +36 70 7719 489

A tökéletes ülőgarnitúra

Olvasóink értékelése: 1 / 5

Csillag aktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Az ülőgarnitúra vásárlás nem éppen egy kis beruházás, hanem egy sokkal nagyobb volumenű dolog. Méretének, formájának, alapanyagainak, színének és stílusának meghatározása igazi fejtörést tud okozni, így ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani.

 

Az első szempont, amit figyelembe kell vennünk az a rendelkezésünkre álló hely. Nem mindenhová fér be például egy háromszemélyes kanapé, de tágasabb helyiségekben viszont az mutat csak igazán jól. Először is tehát mérjük le, hogy milyen méretű ülőgarnitúra férhet el a kiválasztott helyiségben.

Ha esetleg nagyobb méretekben gondolkozunk, de nincs elegendő hely, akkor próbálkozzunk úgy átrendezni a helyiség bútorzatát, hogy némi plusz helyet teremtsünk neki, azonban a túlzsúfoltságot mindenképp kerüljük.

A forma és a szín tekintetében is alkalmazkodnunk kell a szobához. Ha világos árnyalatú a fal, akkor jól mutathat egy sötétebb tónusú kanapé, de természetesen ne üssenek el egymástól a színek.A kiegészítő színpárok ezzel kapcsolatban segítségünkre lehetnek, melyek a következőek: kék-narancs, sárga-lila és zöld-bíbor. Ezek jól mutathatnak egymás mellett, de például lila fal elé kék ülőgarnitúra rossz értelembe véve érdekes hatást kelthet.

Az alapanyag megválasztásakor a helyiség bútorzatának domináns anyagaihoz próbáljunk meg igazodni. Fa berendezések esetén érdemes olyan kanapét és foteleket választanunk, melyekbe van némi fa vonulat is. Ilyen esetekben egy bőr kanapé is kitűnő választás lehet.

Ha esetleg eddig nem sikerült volna dűlőre jutnunk, akkor ebben az esetben könnyedén elősegítheti döntésünket, hogy a versenyben lévő kanapék kihúzhatóak-e, mennyire kényelmesek, hogyan tisztíthatóak, mennyire tartósak az alapanyagaik, a színek fakulhatnak-e. Miután ezeknek utánajártunk már biztosan sikerül kiválasztanunk a számunkra legtökéletesebb ülőgarnitúrát.

Megosztás