info@mirbau.hu | +36 70 7719 489

Előszoba bútor

Amikor az otthon felújításáról, vagy annak bebútorozásáról van szó, akkor sokan utoljára hagyják az előszobát. Az előszoba bútorok milyensége azonban nem elhanyagolható, hiszen ha jobban belegondolunk az előszoba az otthon azon pontja, ahova mi és vendégeink is először belépnek, és az első benyomás a lakás miliőjének szempontjából sem elhanyagolható. Persze az előszoba bútorok esetén nem feltétlenül a dizájnnak kell az elsődleges szempontnak lenni, hiszen ezen bútorok feladata a tárolás. Egy előszoba bútor szolgál majd a kabátok, cipők, vagy akár táskák tárolására, így a funkcionalitás a legfontosabb szempont.

Az azonban, hogy egy előszoba bútor esetén a funkcionalitás milyen mértékben tud kiteljesedni, nagyban függ a helyiség adottságaitól, annak méreteitől. Hogy ezen adottságokat a legoptimálisabban tudjuk kihasználni, előnyös lehet teljesen egyedi előszoba bútorok készíttetése. Egy egyedi előszoba bútor megterveztetése előtt azonban választ kell adnunk a következő kérdésekre. Milyen ruhadarabok és használati tárgyak tárolására kívánjuk használni azt? Mekkora hely áll rendelkezésünkre? Milyen stílusú előszoba bútorok passzolnának igazán a lakás ezen helyiségébe?

Különböző előszoba bútor elemek

Egy beépített, előszoba szekrény nagyon hasznos lehet, hiszen nem csak megfelelő tárókapacitással ruházhatja fel az előszobát, hanem az ajtóknak köszönhetően a benne található ruhadarabokat elrejthetjük a kíváncsi szemek elől. Sok esetben az előszoba keskenysége miatt praktikusabb megoldás lehet egy tolóajtós szekrény használata. Az előszoba alapvető eleme a tükör is, mely egy ilyen előszoba bútor esetén annak ajtajára is kerülhet, ezzel spórolva meg egy kis helyet. Amennyiben egy előszobai szekrény egyedileg kerül kialakításra, akkor annak belső elemeit saját tárolni kívánt ruhadarabjaink és használati tárgyaink szerint állíthatjuk össze. A kabátoknak vállfaakasztó rudak, vagy fogasok, a cipőknek alul különálló polcok, de akár a fejfedőink is kialakíthatunk benne egy külön kalaptartó részt.

Persze előfordulhat, hogy egy ilyen nagyobb méretű és komplett előszoba bútor nem építhető be a helyhiány miatt. Ebben az esetben a különböző ruhadarabok tárolására szolgáló elemeket külön kell kialakítani, igazodva az előszoba méreteihez. Ha pedig különálló előszóba bútor elemekről van szó, akkor a cipős szekrény nem hagyható figyelmen kívül. Senki nem szeret úgy keresztülmenni egy előszobán, hogy közben kerülgetnie kell a földön heverő cipőket. Egy cipőszekrény esetén az is döntő szempont, hogy az kellően masszív legyen, hiszen sokkal kényelmesebb lehet, ha erre ráülve vehetjük fel cipőnket, így a cipős szekrénynek meg kell birkóznia a ránehezedő testsúlyunkkal is.

Az előszoba bútorok három legfontosabb eleme a kabátok tárolására szolgáló fogas, a cipőknek helyet adó cipős szekrény és persze egy tükör. Helyhiány esetében ezen elemek egyetlen előszoba bútorban is egyesíthetőek. Ügyes kis trükkökkel egy ilyen előszoba bútor kis helyet foglal majd el, mégis minden szükséges ruhadarabunk elfér benne, sőt a tükör megfelelő elhelyezésével akár a helyiség optikai térérzékelését is növelhetjük.

Az előszoba bútorok esetén a színharmónia megteremése is fontos szempont lehet, melyet azzal is növelhetünk, ha az előszoba bútor egyes elemei színükben megegyeznek a bejárati ajtó színével.

Előszoba bútor képek

  • eloszoba01
  • eloszoba02
  • eloszoba03
  • eloszoba04
  • eloszoba05

Még több előszoba bútor kép referenciáink között!Tekintse meg előszoba bútor Ötletgalériánkat!
Ha nem egyedi, hanem elemes előszoba bútorra lenne szüksége, akkor látogasson el Előszoba Bútor Partnerünk weboldalára.